Over mij

Mijn naam is Franka. 

Getrouwd met Roel en sinds 2008, samen met onze mooie, lieve, Mechelse herder Jixer, woonachtig in Geleen-zuid.
Helaas hebben we haar, onverwachts en plotseling, moeten laten gaan.
Op 5 augustus 2022 is Jixer overleden.
In november zou ze 14 jaar zijn geworden.
Ze wordt enorm gemist in ons leven.
Jixer was/is mijn grote inspiratiebron voor mijn trimsalon.

 

In 2020 ben ik de opleiding honden trimmen gaan volgen bij de trimacademie.

Ik ging, naast mijn werk als zelfstandige in de hulpverlening, weer lessen volgen en studeren en ik vond een fantastische stageplek bij Nicole Arts van Hond & Hip vachtverzorging en voedingsadvies in Amstenrade.

Gaandeweg de opleiding ben ik mijn werkzaamheden gaan afbouwen om zo meer dagen te kunnen trimmen en januari 2022 heb ik besloten om mij volledig bezig te gaan houden met honden trimmen. En ik vind het heerlijk!

Trimmen geeft mij rust, voldoening en een heel gelukkig gevoel. Elke hond heeft zijn eigen karakter en hoe fijn is het als een hond zich bij mij prettig en rustig voelt en dat we samen komen tot een heel mooi eindresultaat.

Mijn werkwijze

Het welzijn & de veiligheid van uw hond staan altijd voorop. Dat wil zeggen dat ik de behandeling voor uw hond zoveel mogelijk stressvrij en veilig wil houden.
Haast en jaagwerk is daarom niet aan de orde. Ik gebruik de tijd die uw hond nodig heeft om zo ontspannen mogelijk de trimbehandeling te ondergaan en om een optimaal resultaat van de trimbehandeling te behalen.
In het belang van een rustige en veilige trimbeurt van elke hond, vind ik het daarom ook belangrijk dat tijdens het trimmen geen/ zo weinig mogelijk onderbrekingen plaatsvinden.

Dat houd in dat ik tijdens het trimmen geen telefoon zal aannemen. U kunt uw bericht inspreken of een whatsapp sturen (voorkeur).

Ik zal u altijd terugbellen of terug-appen! Dit doe ik op een tijdstip dat er geen hond op de trimtafel staat.
U kunt binnen 1-2 werkdagen een reactie verwachten.

Om dezelfde redenen, welzijn en veiligheid, ontvang ik ook geen mensen in de salon die geen afspraak hebben.
Wilt u langskomen voor een vraag, dat kan, echter doet u dit op een tijdstip welk we vooraf hebben afgesproken, danwel telefonisch, danwel per app, zodat u zeker weet dat u geen trimbehandeling verstoord.
Bij het afgeven van uw hond, zal ik u een tijdsindicatie geven van de trimbeurt.
Als uw hond klaar is, zal ik u een bericht sturen dat u de hond kunt komen ophalen.
Wacht u dit bericht ook af a.u.b. !
Als baasjes eerder komen dan dat de hond klaar is, zal dat alleen maar een hele hoop onrust geven bij uw hond, waardoor de behandeling langer duurt dan nodig.
U mag er altijd op vertrouwen dat ik contact met u zoek, als het trimmen om welke reden dan ook niet lukt of langer duurt dan we vooraf hadden ingeschat.

Bange honden in de trimsalon

Als je ruim 16 jaar als zelfstandige in de menselijke hulpverlening hebt gewerkt en je al die tijd alles hebt inzet om mensen zo breed mogelijk te helpen en te ondersteunen, dan lijkt switchen naar honden trimmen wellicht een aparte keuze.
Maar misschien is wel niets minder waar.
Want vanaf het begin dat ik ben gaan trimmen, word ik aangetrokken door de honden die het moeilijk hebben op de trimtafel.
Door de honden die angstig zijn en daardoor niet zomaar alles durven te laten gebeuren.
Vaak zijn het honden met een rugzak, die mindere ervaringen hebben gehad, ook vaker met trimmen, omdat ze niet in iedere salon op hun plaats kunnen zijn.
Hoe bijzonder om het contact met de hond te vinden, hem of haar vertrouwen te kunnen geven en het vertrouwen te kunnen winnen.
Mijn hart volgend op het trimmers-pad, ben ik mijn kennis op dit gebied de afgelopen tijd gaan vergroten, door een extra, aanvullende opleiding te volgen met als insteek ook deze honden het vertrouwen te kunnen geven dat trimmen een fijne ervaring kan zijn.

Hierdoor is het mogelijk om, indien nodig, een volledige trim-behandeling vooraf te laten gaan door het “angst in de trimsalon-pakket”.
Heeft u een bange hond, een hond met een rugzakje, een hond met een minder fijne ervaring op de trimtafel?

Wellicht ben u bij Jixer’s op de juiste plek: 1 hond tegelijk, met de tijd die nodig is, zonder deadlines en in een rustige, prikkelvrije salon.

Voor vragen en informatie ben ik te bereiken via whats-app ( 06-403 49 707 ) of per email: info@jixers.nl

Natuurlijk zijn en blijven moedige, dappere honden ook welkom bij Jixer’s !!

“Trimmen geeft mij rust, voldoening en een heel gelukkig gevoel.”
“januari 2022 heb ik besloten om mij volledig bezig te gaan houden met honden trimmen. En ik vind het heerlijk!”
“hoe fijn is het als een hond zich bij mij prettig en rustig voelt”

Volledige behandeling of op maat

Alle behandelingen zijn inclusief wassen, föhnen, trimbehandeling, nageltjes knippen
en oortjes schoonmaken.

Ingang Salon

Hoek Zernikestraat / Bachstraat Geleen

Follow

 

Telefoon

06 – 403 49 707